Qui som

La Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, fundada el novembre de 1985 dins del context del primer Congrés de Cultura Catalana, distingida amb la Creu de Sant Jordi l’any 2010, és l’entitat que representa la força de tres-cents grups de teatre amateur, que abasten un col·lectiu de 10.000 persones, organitzats en coordinadores territorials, davant de les institucions. Geogràficament és present a tot Catalunya.

La unió de tants i tants grups facilita l’obertura de portes, l’accés a informació que ens és útil, la gestió de tràmits en moments en que les lleis compliquen l’existència de petites entitats i el sentiment, en els moments que viu el país, de pertànyer a un col·lectiu que representa i fomenta la nostra pròpia cultura. Necessitem de les Institucions per fer moure l’engranatge; amb l’ajut econòmic d’entitats i les aportacions dels grups, organitzem aquelles activitats que ens són pròpies. 

Un munt de persones, un munt de grups, un munt d’entitats són l’ànima de la Federació i ho mereixen. Per a ells treballem, per la cultura popular fem, per a ells som.

La Federació és, a més, membre de:

> Consell de l’Associacionisme Cultural, màxim òrgan consultiu del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya en matèria de cultura popular, dinamització sociocultural i associacionisme cultural. 

> Ens de l’Associacionisme Cultural Català, que centra les seves activitats en donar la major visibilitat possible en els mitjans de comunicació de les activitats que realitzen les trenta federacions membres, en generar espais de debat i de reflexió, i en constituir un espai de relació amb les institucions. L’Ens és una ONG acreditada davant l’UNESCO a la convenció de la salvaguarda del patrimoni cultural i immaterial de la humanitat.

> AITA/IATA, Associació Internacional de Teatre Amateur, que té com a missió promoure l’educació a través del teatre. 

> CIFTA, Consell Internacional de Federacions de Teatre Amateur de Cultura Llatina. El comitè regional de l’AITA adreçada als països de llengües romàniques. Actualment la Federació té el càrrec de sots president. 

> Union Régionale de la FNCTA Midi-Pyrénées. Convenis de col·laboració per intercanvi de grups.