XXVI Jornades de Teatre de Delta Teatre: Una Celebració de la Cultura a Deltebre

L’històric Saló Parroquial Sant Miquel acollirà les tres representacions teatrals programades

XXVI Jornades de Teatre de Delta Teatre: Una Celebració de la Cultura a Deltebre
Cartell Jornades XXVI Jornades Teatre de Delta Teatre

En el nombrós teixit cultural de Deltebre, les XXVI Jornades de Teatre de Delta Teatre es presenten novament com una cita ineludible. Aquestes jornades de tardor, amb una herència artística profundament arrelada, s'han mantingut com un esdeveniment clau des de la seva inauguració. De fet, la presidenta de la companyia, Cinta Torné, ha expressat que “presentar aquesta XXVI edició és un honor incommensurable per a nosaltres. Esperem que tota la comunitat se'ns uneixi en aquesta festa del teatre amateur per reviure l'autèntica cultura de Deltebre.”

Programació 
El divendres 10 de novembre a les 22.00 hores s'aixecarà el teló amb Tres sogres millor que dos!, una obra que ha captivat audiències durant tota la temporada 2022-2023. Aquesta serà una oportunitat única de veure l’obra abans que es retiri de l'escenari per un temps indefinit.
La vetllada del dissabte 11 de novembre ens portarà, a les 22.00 hores, l’obra Sisco s'ha tornat boig!, que va debutar amb gran èxit a la Festa Major de Deltebre el passat agost.
Sense dubte, aquesta comèdia, eix principal de la temporada 2023-2024, revela
l'essència de la companyia: una barreja de tradició i renovació, amb actors de llarga experiència i noves promeses.
El clímax d'aquestes jornades arribarà el diumenge 12 de novembre a les 18.30 hores amb Au Manolo!. Aquesta obra, un veritable tresor de Delta Teatre escrit per Tere Culvi, ha estat repetidament sol·licitada pel públic d'arreu, motiu pel qual els organitzadors s’han decidit a rescatar-la. Les inoblidables actuacions, entre d’altres actors i actrius originals, de Rosalina Panisello, encarnant a Rosita, i Conxita Pagà, donant vida a Desi, tornen a prendre vida en aquesta reestrena.

El Saló Parroquial Sant Miquel, un recinte amb molta història i tradició, torna a ser l'escenari d'aquestes jornades. Espai que, després de molts anys, tornarà a acollir aquesta celebració del teatre amateur, en una clara aposta de Delta Teatre per apropar la seva feina i continuar enriquint la cultura del municipi.


Delta Teatre: preservant la cultura de Deltebre des de 1995


La companyia encarregada de tirar endavant aquestes jornades creu que és essencial tenir present la labor incansable d'entitats culturals com ara Delta Teatre. Les seves integrants  recorden que, des de 1995, Delta Teatre ha estat un baluard cultural per a Deltebre. A través de les seves obres, sainets i representacions costumistes, la companyia ha anat construint un llegat cultural profund i enriquidor, desafiant qualsevol noció que Deltebre no estigui immers en una "cultura en majúscules"