Festa de lliurament del premi Margarida Xirgu

Mont Plans va rebre el guardó de mans de l’anterior premiada, Míriam Iscla.

Festa de lliurament del premi Margarida Xirgu
Festa de lliurament del premi Margarida Xirgu

Fa molts anys, el teatre Romea va tenir a Margarida Xirgu damunt el seu escenari. Ahir, Mont Plans, la guardonada d’aquest any pel seu paper a “Cadires” amb el premi que porta el nom de la gran actriu, va rebre l’anell dissenyat per a ella damunt d‘aquest mateix escenari. 

Una Mont Plans emocionada, actualment en plenes representacions de Lali Symon al mateix teatre, ens va fer saber que està utilitzant el “camerino de la Xirgu”. Xavier Albertí, que va glossar la figura de Plans d’una manera molt simpàtica tot utilitzant oxímorons -entre els que va fer servir, destacar el propi nom de la premiada- va invocar al fantasma de Margarida Xirgu que segons la llegenda explica, viu al Romea, i li va preguntar si estava contenta amb la Mont. La resposta va ser del tot afirmativa, amb els llums i focus fent pampallugues. 

Un vespre entranyable! els qui fem teatre de forma amateur, responsable en part d’escollir a l’actriu guardonada, estem contents. Desitgem que Mont Plans també ho estigui amb nosaltres.