El grup del Teatre Principal presenta les novetats d’enguany del Ball de Vells de Valls

La principal novetat d’enguany serà el “Correvells”

El grup del Teatre Principal presenta les novetats d’enguany del Ball de Vells de Valls
El grup del Teatre Principal presenta les novetats d’enguany del Ball de Vells de Valls

La principal novetat d’enguany serà el “Correvells”, on el Ball de Vells ocuparà les places i carrers el dissabte 10 de juny per anar obrint boca de cara a Sant Joan.
El GTP edita una nova col·lecció del ventall oficial del Ball de Vells. De fusta, més resistent i al mateix preu.
El Grup del Teatre Principal de Valls, fa setmanes que es troba immers en els preparatius d’una nova edició del “Ball de Vells de Valls”; el ball parlat satíric característic del Camp de Tarragona i el Penedès que, a través d’uns matrimonis desavinguts, unes autoritats fingides i els dimonis burlescos, fa un repàs de tota l’actualitat local, nacional i mundial utilitzant un llenguatge groller i malsonant com a bandera, que desperta les rialles del públic.
Aquest any el Ball de Vells ve carregat de novetats, i és que el GTP ha volgut intensificar la presència del ball al carrer, sobretot en els dies previs a la Festa Major de Sant Joan.
La principal novetat d’aquest any és el “Correvells”. L’acte, que servirà de presentació i tret de sortida a la venda dels nous ventalls del Ball de Vells, tindrà lloc aquest dissabte 10 de juny i pretén utilitzar el mateix format de ball parlat itinerant on parelles, dimonis, autoritats i músics ompliran els carrers i places del Centre Històric amb els seus irònics parlaments i amb la manera de fer tant característica i genuïna.
La cercavila festiva, que s’iniciarà a les 10:50h des del Teatre Principal, recorrerà els diferents establiments vallencs col·laboradors amb la venda dels nous ventalls d’aquesta edició, en farà l’entrega i els obsequiarà amb uns parlaments inèdits per a l’ocasió i exclusius per a cada un dels establiments amb l’humor i la sàtira tant característics del Ball de Vells.
Després de les pertinents parades a Moments, Ca Roca, Perfumeria Pijuan, Antic Cafè, La Pèrgola, Munta-t’ho bé, Llibreria Tram, Llibreria Roca, Pluvinet, Lluïsa Vives, Bar Bruch, El Safareig i el Magatzem del Vermut, l’acte té previst acabar sobre les 14:15 a la Providència, on es podrà gaudir d’un vermut animat amb la música i gresca de les dames i els vells.
Una de les novetats d’enguany, és l’inici d’una nova col·lecció i un nou model de ventall del Ball de Vells.
Fins l’any pre pandèmic, el GTP, cada any havia editat un model de ventall del Ball de Vells més auster i enfocat, principalment, a sufragar la calor els dies de Festa Major.
El nou model de ventall que presenta el GTP, és de fusta i per tant, més resistent i més sostenible. L’objectiu de l’entitat és que vallenques, vallencs i seguidors del Ball, puguin conservar el ventall i fer-ne la col·lecció més enllà d’utilitzar-lo en moments puntuals. El primer ventall d’aquesta nova col·lecció és de color lila, color corporatiu del ball i cada any es podrà adquirir amb un
color diferent, però amb les mateixes característiques d’aquesta edició. A més, el Grup del Teatre Principal, mantindrà el mateix preu popular de 3€ per ventall.
Més enllà del dissabte 10 de juny, el Ball de Vells està ultimant els detalls d’aquesta edició, on les dames estrenaran nous pentinats, amb unes perruques que han estat posades a punt per l’ocasió a la històrica botiga Damaret de Barcelona, ja que es trobaven bastant malmeses pel pas dels anys.
L’entremès recupera la normalitat al 100% amb les tradicionals funcions les tardes del 22 i 23 de juny, sense formar part de les sortides del Seguici Cerimonial, per tal d’ajustar al màxim el Ball de Vells al seu sentit: les representacions del ball parlat per les places i carrers del centre històric els dies centrals de la festa.