Premi Margarida Xirgu a Miriam Iscla

Avui dilluns 25 de juliol, el Teatre Romea acollirà l'acte de proclamació i lliurament del 48è Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu, que distingeix la millor actriu de la temporada teatral de Barcelona.

Des d'aquesta edició, la revista Núvol i la Federació assumim l'organització del guardó, conjuntament amb l'Ajuntament de Molins de Rei, la Fundació Romea i l'Institut del Teatre. El jurat d’enguany ha estat format per quatre membres de la Federació (Magda Garcia, Josep Mayolas, Elisa Poch i Josep M. Porta) i quatre crítics de Núvol (Martí Figueras, Oriol Osan, Ana Prieto Nadal i Oriol Puig Taulé). Aquest ha decidit, per unanimitat, atorgar el Premi Memorial Margarida Xirgu 2022 a l’actriu Míriam Iscla, «per la seva excel·lent interpretació en dos muntatges tan diferents comCrim i Càstig, adaptació de Pau Carrió de la novel·la de Fiódor Dostoievski que es va poder veure al Teatre Lliure, i Les bones intencions,de Marc Artigau, producció de la Sala Trono dirigida per Joan Maria Segura i Bernadas que es va poder veure al Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa. El jurat ha destacat la versatilitat de la intèrpret de Pineda de Mar, que demostra, en cada muntatge en què participa, «el seu ofici i domini tècnic, capaç de fer millorar qualsevol proposta escènica, aportant-hi la seva mirada única sempre al servei del text i la proposta de direcció».

El premi compta amb el suport de l’Ajuntament de Molins de Rei i del mecenes Joan i Sandra Llavina, de Lexus, que aporta l’anell d’or que rebrà l’actriu premiada, i que enguany ha dissenyat la joiera Cristina Giménez.