Sèrie online de la Companyia8 de Terrassa

En aquests temps on no hi ha assaigs presencials dels actors amb el director, els teatres estan tancats, les sales d’assaig tancades i les programacions cancel·lades. No queda altre remei que veure la crisi com una oportunitat de creixement. Ens hem proposat en aquests temps de COVID19 apostar per la via digital. Estem en l’era virtual i hem de treballar des de les plataformes per trobar nous mercats i nous públics. Va ser Peter Brook qui al segle XX ens va obrir els ulls sobre la importància de l’espai buit en les arts escèniques. El segle XXI ens ha portat la necessitat de barrejar l’espai real amb el virtual.
Amb un mòbil, un trípode i un focus de maquillatge ens vam posar a gravar i el nostre tècnic, Aleix Mayans, a muntar els episodis. Des de les xarxes socials hem iniciat una sèrie, una comèdia, escrita a quatre mans per la parella de dramaturgs de la companyia titulada Una tempesta en un vaso de agua que emetem per Instagram de dilluns a divendres. Els caps de setmana es pot veure al nostre canal de Youtube. El nostre objectiu és buscar l’humor, la comèdia, en aquests temps tan negres, amb milers de morts a tot el món. Només l’humor ens salvarà de nosaltres mateixos.
Ens hem proposat nous reptes i valors que donin la possibilitat de créixer i crear experiències de teatre virtual online. Rescatem a vells col·laboradors de la companyia8 com la Julia Solanas, la Cristina Martínez o el Guifré Baró i col·laboracions amb gent nova com la HaSohjeong o la Andrea Orozco.
L’argument de la sèrie creua tres generacions: un matrimoni jubilat amb un fill gai, una parella de divorciats amb una filla embarassada que estudia art dramàtic, un guionista d’èxit a París amb la parella a Viladecavalls. Vides creuades que intenten superar la crisi del coronavirus. El confinament els ha fet descobrir el costat fosc del què creien fins llavors que era la seva mitja taronja. Humor, intriga, desamor, passió, il·lusions, frustracions.
L’era digital ens suposa generar més treball per a artistes, estructures culturals i tècniques. Compartint recursos i descobriments amb les nostres companyies veïnes i amb les internacionals, perquè aquests temps de tancament no hi ha competència, sinó col·laboració necessària.

Podeu veure tots els nostres capítols a Instragram: Una tormenta en un vaso de agua  O a Youtube: Una tormenta en un vaso de agua (Youtube)