Dia Internacional de la Catalunya Exterior 2020

CartellFIEC2020gAmb l'objectiu de recordar els centenars de milers de catalans que viuen fora del país, aquest proper diumenge, dia 26 d’abril, se celebrarà el Dia Internacional de la Catalunya Exterior 2020.
El Dia Internacional de la Catalunya Exterior és una iniciativa de la Federació Internacional d'Entitats Catalanes (FIEC), que agrupa a la majoria de centres, casals i associacions catalanes de l'exterior. El 1998 se celebrà per primera vegada el Dia Internacional de la Catalunya Exterior. Amb l'aprovació de la Llei 8/2017, de 15 de juny, de la comunitat catalana de l'exterior, aquest Dia Internacional és ara una celebració a la que el Govern de Catalunya, d'acord amb l'article 3 de la Llei, ha de donar relleu institucional amb l'objectiu de difondre entre la ciutadania catalana l'existència tant de l'emigració catalana com de les entitats en les quals aquesta s'organitza i llur trajectòria.
Malauradament, i com tots sabeu prou bé, aquesta tercera edició institucional del Dia Internacional de la Catalunya Exterior se celebrarà en unes circumstàncies extraordinàries arreu del món que no permetran destacar com caldria aquesta diada. Tot i així pels prop de 400.000 catalans residents arreu del món aquesta és una Diada activa amb moltes iniciatives virtuals (concursos literaris de Sant Jordi, conferències sobre temes ben diversos, continuïtat virtual dels cursos de llengua catalana, activitats per la mainada, etc.) i solidaritat i ajuda mútua allà on és necessari.
Esperem que un cop recuperem una situació en que el distanciament social, als nostres països de residència, i el distanciament familiar que per molts catalans de l'exterior està essent una tragèdia, les comunitats catalanes de l'exterior continuarem essent, com sempre, exemples de projecció cultural i solidaritat social arreu del món. Esperem també que les institucions catalanes seran també al nostre costat de forma activa en els anys a venir.

Som Catalunya Exterior, també som Catalunya !!!!