Josep Maria Benet i Jornet

Un dels autors teatrals més representat pels grups amateurs de teatre i referent en l'ambient teatral català, ens ha deixat avui a l'edat de 79 anys, segons ha confirmat aquest matí el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Considerat un dels renovadors del teatre català del segle XX, va ser també pioner en la creació de sèries per a la televisió. En el seu catàleg de creacions teatrals hi han títols com "Una vella, coneguda olor", amb la que va guanyar el Premi Josep Maria de Segarra (1964) un fet que va donar inici a la seva carrera com autor. La seva trajectòria ha estat reconeguda abastament amb premis com el Premi de la Crítica Serra d’Or de teatre en dues ocasions (1986 i 1900), el Premio Nacional de Teatro (1995), la Creu de Sant Jordi (1997) i el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (2013), entre d’altres.

La Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya i els grups que la formem trobarem a faltar la seva creativitat. Els seus personatges ens acompanyaran sempre. Descansa en pau. 

#EspaiJosepMBenetiJornet.