Claymoore, d'en Josep Canet

A càrrec del grup Deixalles'81 de Sant Feliu de Codines

3 de desembre de 2023

18:30 h

Lloc: La Patronal
Adreça: Plaça de la Vila, 4
Localitat: Sant Quirze del Vallès

D’un temps ençà es parla molt més de la salut mental. Però, què s’ha arribat a fer amb l’excusa de “curar” algú d’un trastorn psiquiàtric? Quantes víctimes hi ha hagut d’abusos mèdics i de suposades teràpies que ho solucionaven tot? Les parets de l’hospital de Claymoore tindrien molt a dir.
1967. Clara Kaysen, de 17 anys, és com la majoria de les noies de la seva edat: confusa, insegura, lluitant per entendre un món que està canviant. La incomunicació amb els seus pares i la seva dificultat per encaixar en la societat la porten a un intent de suïcidi. El psiquiatre que l’atén, la ingressa a l’hospital de Claymoore. Allà, coneix un grup de noies inadaptades, entre elles la Lisa, una sociòpata que influencia a totes les altres.
Aquest text, de creació pròpia del director Josep Canet, s’inspira en la pel·lícula Innocència interrompuda, (James Mangold, 1999), que li va valer l’Oscar a Angelina Jolie. És l’adaptació de la novel·la autobiogràfica de Susanna Kaysen que, de jove, va ser diagnosticada de trastorn límit de la personalitat i va ser ingressada en un centre psiquiàtric durant un any i mig.

Obra recomanada a partir de 15 anys

Durada: 90 min.

Entrades: www.entrapolis.com – www.espaisqv.cat/mostratasq/