Avui no dormo als teus braços d'Àngels Aymar

A càrrec de l'Associació Cultural i Recreativa de Fals

9 de juny de 2023

20:30 h

Lloc: Casal de Fals
Adreça: Escoles, s/n
Localitat: Fals

Lectura dramatityzada sobre la vida i obra d’Anna M. Martínez Sagi

Avui no dormo els teus braços és el títol de la investigació que ha conduït la dramaturga Àngels Aymar i que es presenta en forma de lectura dramatitzada, dirigida per Cristina Llacher, a partir de la vida d'Ana Maria Martinez Sagi.
El text s'endinsa en la vida d'una activista, periodista, poeta, atleta... que durant la segona República va defensar els drets i les llibertats de les dones i va ser la primera que va formar part de la directiva del Barça.
A l'esclatar la guerra Civil es va veure obligada a separar se de l'amor de la seva vida, l'escriptora i poeta Elisabeth Mulder i va treballar de reportera al front, abans d'exiliar- se a França.
Va viure a París com una mendicaria, va formar part de la resistència durant la Segona Guerra Mundial, es va fer empresària i va dir havia perdut una filla, va viatjar per tot el món treballant de mestra als Estats Units i va tornar a Catalunya. Els darrers anys de la seva vida, els va passar a la Vila de Moià i finalment a la residència Sant Francesc de Santpedor on va morir el 2000 a l'edat de 93 anys.
Aquest projecte es el que es va estrenar al Born de Barcelona el 22 d'abril i en el que he tingut la sort de poder participar juntament amb una vintena de directors amateurs de tot Catalunya, ara cadascú de nosaltres en farà la seva pròpia versió i s'escamparà per molts indrets del nostre país. Coneixerem la història d'una gran persona que va morir molt a prop nostre. La seva trajectòria, la seva poesia, la lluita, el seu amor i les seves il·lusions..... per què aquestes també formen part de la vida.
Francesc Parcerisas

“365 dones l'any", forma part d'un projecte del TNC. Teatre Nacional de Catalunya, que conjuntament amb el Born Memòria històrica, vol reivindicar la figura de persones invisibilitzades, posar en relleu el seu valor històric i connectar el Teatre Nacional de Catalunya amb grups de pobles i ciutats del país.

Dins els actes del Dia de l’Associacionisme Cultural Català.