Notícies
Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya
Premi Margarida Xirgu a Miriam Iscla
Avui dilluns 25 de juliol, el Teatre Romea acollirà l'acte de proclamació i lliurament del 48è Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu, que distingeix la millor actriu de la temporada teatral de Barcelona.
Des d'aquesta edició, la revista Núvol i la Federació assumim l'organització del guardó, conjuntament amb l'Ajuntament de Molins de Rei, la Fundació Romea i l'Institut del Teatre. El jurat d’enguany ha estat format per quatre membres de la Federació (Magda Garcia, Josep Mayolas, Elisa Poch i Josep M. Porta) i quatre crítics de Núvol (Martí Figueras, Oriol Osan, Ana Prieto Nadal i Oriol Puig Taulé). Aquest ha decidit, per unanimitat, atorgar el Premi Memorial Margarida Xirgu 2022 a l’actriu Míriam Iscla, «per la seva excel·lent interpretació en dos muntatges tan diferents comCrim i Càstig, adaptació de Pau Carrió de la novel·la de Fiódor Dostoievski que es va poder veure al Teatre Lliure, i Les bones intencions,de Marc Artigau, producció de la Sala Trono dirigida per Joan Maria Segura i Bernadas que es va poder veure al Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa. El jurat ha destacat la versatilitat de la intèrpret de Pineda de Mar, que demostra, en cada muntatge en què participa, «el seu ofici i domini tècnic, capaç de fer millorar qualsevol proposta escènica, aportant-hi la seva mirada única sempre al servei del text i la proposta de direcció».
El premi compta amb el suport de l’Ajuntament de Molins de Rei i del mecenes Joan i Sandra Llavina, de Lexus, que aporta l’anell d’or que rebrà l’actriu premiada, i que enguany ha dissenyat la joiera Cristina Giménez.
Festa dels empestats
L'any 2011 naixia a Malgrat la Festa dels Empestats. Una proposta de recordatori en forma d'activitats culturals que, unides a les activitats religioses i de Festa Major, volia posar de manifest la importància que la pesta bubònica del segle XVII va tenir per la població. Per sort, la gran quantitat de documentació conservada, i les festes encara vinculades al Vot de Vila del 1651 per demanar intercessió celestial a Sant Joan i Pau i a Sant Roc, feien que el tema fos òptim. S'organitza mitjançant la comunió de diverses entitats del poble i molta gent a títol individual, i l'acte principal és una visita guiada nocturna i dramatitzada, on guies i grups d'actors presenten com seria el Malgrat d'aquell moment. Cada any el recorregut i el tema és diferent (sempre parlant de l'epidèmia de pesta, però), i, fins al moment, les deu edicions realitzades han comptat amb un èxit absolut de visitants.
Data: 30 de juliol de 2022
A càrrec delsw grups Germanor i Kaliu, de Malgrat de Mar.
Estem buscant l'obra Agnus Dei
Uns companys i companyes de Barcelona estan buscant l'obra Agnus Dei, de John Pielmeier en català.
Si algú la té o sap com aconseguir-la, si us plau poseu-vos en contacte amb la Elena al mail Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Gràcies.
Més articles...
- Necessitem pupitres per representar El Florido Pensil Nenes
- El Cercle de Gràcia ofereix el seu espectacle "Sis reines"
- Escola de Teatre Artur Iscla (Pineda de Mar)
- IX Mostra de Grups Juvenils Amateurs de Teatre de Catalunya
- Cloenda de la temporada 2021-2022 d'AOlot, programació estable de Teatre Amateur a Olot