creuStJordi

Notícies

Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya

Jun
08

Cloenda de la temporada 2021-2022 d'AOlot, programació estable de Teatre Amateur a Olot

Cartell Olot p

Aquest diumenge 12 de juny, amb l’obra «Bojos per la pasta» de la companyia Inestable Ceretana de Puigcerdà, donem per conclosa la temporada 21/22 i ho celebrarem, al finalitzar l’actuació, amb una copa de cava amb tots els espectadors de la funció i també serà el moment de fer balanç de la programació AOlot.

Més de mig miler d’espectadors ens han acompanyat aquesta primera temporada. Per aquest públic fidel va el nostre més sincer agraïment, ja que sense la seva presència aquesta programació no tindria sentit. Ha estat un any marcat per la pandèmia i que ha afectat tant a espectadors com actors. Hem hagut de reprogramar dues obres i superar les limitacions d’aforament al principi de temporada; així i tot, ha estat un èxit de públic. S’han programat set obres de gran qualitat, tal com han pogut constatar els espectadors, molts d’ells ja assidus a la programació AOlot. També és el moment d'agrair a l’Ajuntament d’Olot i molt especialment a l’alcalde il·lm sr. Josep Berga, al Teatre Principal d’Olot, al CIT, la revista La Comarca, Ràdio Olot i a la copisteria OlotSystem el seu ajut inestimable per poder portar a bon port aquesta primera edició d’AOlot.

Programació AOlot temporada 2021/22

Novembre 2021. Mamaaa!!!, per la companyia Teiatròlics de Banyoles.
Desembre 2021. La vida secreta de Tennessee Williams, per Martí Peraferrer de Girona.
Gener 2022. Adreça desconeguda, per la companyia Grup de teatre de Castelló d’Empúries.
Febrer 2022. Garrí al forn amb compota de reineta, per la companyia El Mirall de Blanes.
Maig 2022. La moneda, per la companyia Punt i Seguit teatre de Terrassa.
Maig 2022. Terapèutic, per la companyia Teatre Centre d’Arbúcies.
Juny 2022. Bojos per la pasta, per la companyia Inestable Ceretana de Puigcerdà

I ens posem a treballar per preparar la temporada 2022/23 amb noves propostes de teatre amateur de qualitat i a 10 euros l’entrada; volem que la cultura estigui a l’abast de tot-hom. El diumenge 18 de setembre a les 12:30 h presentarem, al Centre Catòlic d’Olot, la nova temporada que arrencarà amb un plat fort «Terra Baixa. El llop» de la companyia de TV3 dirigida per Àngel Llacer.

Secció Dramàtica del Centre Catòlic d'Olot
C/ Hondures 18 2n 1a 17800 Olot
https://www.catolicsteatreolot.es/

Jun
03

Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu. Col·locació últimes plaques

INVITACI PLAQUES XIRGU

 

 Benvolguda/benvolgut,

El próxim dijous dia 9 de juny a les 12h, us convidem a assistir a la col·locació a la Ronda de les Actrius, de les darreres plaques commemoratives de les premiades amb el Premi  de Teatre Memorial Margarida Xirgu ( Plaça Xirgu de la ciutat del Teatre).
Us faig a mans la invitació.
Caldria que responguis, en el cas que hi volguessis assistir per comptar-te a la copa i a la foto finish.
A nivell personal he tingut l'honor per encàrrec de l'ADB de treballar en el seguiment de 7 temporades teatrals i escoltar  les gloses a set meravelloses actrius i veure l'alegria i l'agraïment en els ulls espurnejants de totes elles.
Agraeixo a tots i totes: responsables de la gestió de les entrades de lliure accés dels teatres de Barcelona, membres del jurat, 7 joieres Xirgu, actrius nominades al premi que se'l mereixen i no l'han rebut, a les  47 Actrius Xirgu, i  a altres col·laboradors desinteressats: amics i amigues, cantants, pianistes, glosadors, corals, fotògrafs, dissenyadors gràfics... la seva aportació desinteressada i estima al premi del públic amb més història i que es mereix continuar  amb el vostre suport.

Txell Roda

Jun
01

1r Concurs Amateur de Monòlegs Memorial Joan Gisbert

NOTA DE PREMSA
El proper diumenge dia 5 de juny d’enguany a les 6 de la tarda tindrà lloc a Sant Feliu de Codines el Primer Concurs Amateur de Monòlegs Memorial Joan Gisbert, promogut pel Grup Grana Teatre (GGT) de la localitat i amb el suport de l’Ajuntament i la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya. El concurs es farà el teatre del Centre Cívic La Fonteta. Es presenten a concurs sis monologuistes: Pili Muns i Terrats, Encarna Adelantado, Angèlica Cuadros Quingles, Mireia Ros Estragués, Àtria i Tomás Claver Honras. Els noms dels premis són persones que, a més d’un vincle amb el teatre el tenen amb amb Sant Feliu de Codines: Montserrat Carulla, Joan Capri, Joan Oliver, Gaità Canet i Joan Gisbert. El jurat està format per: Miquel Agell ,Alba Bonells, Joaquim Castelló, Enric Cervera, Roger Peña, Frederic Roda i Francesc Ventura.

INFORMACIÓ GENERAL
El proper diumenge dia 5 de juny d’enguany tindrà lloc a Sant Feliu de Codines el Primer Concurs Amateur de Monòlegs Memorial Joan Gisbert.
Amb aquesta iniciativa el Grup Grana Teatre (GGT) de la localitat vol posar en valor dos coses: la primera és fer perdurable el record d’un dels seus membres que va morir el gener del 2020 de manera sobtada, en Joan Gisbert. La seva arribada al grup va revolucionar la manera de fer i entendre el teatre. El segon valor és de fer un pas endavant i assumir com a grup la faceta de dinamitzador teatral més enllà del seu compromís de muntar i presentar espectacles, amb la ferma convicció de creure en la funció cultural d’un grup de teatre d’incentivant en el seu poble o ciutat dinàmiques teatrals diverses.
Segons les bases del concurs es concediran 5 premis amb noms de persones del món teatral que, d’una manera o altre, van tenir i tenen un vincle amb Sant Feliu. Els guardons són: Primer Premi, Joan Gisbert; segon premi, Montserrat Carulla; tercer premi, Joan Capri; premi Joan Oliver al millor text; premi del públic, Gaietà Canet (Tanet).
Una de les peculiaritats d’aquest concurs és que els seus participants han d’estar avalats per grups amateurs de teatre, rebent aquests els premis econòmics i els concursants els guardons. Per aquesta raó la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya (FGATC) dona suport aquesta iniciativa i s’hi vincula.
Per aquesta edició el GGT compta amb la participació d’un jurat amb persones de notable trajectòria teatral com: Miquel Agell actor, director i productor de teatre i membre de l’ADB; Alba Bonells, actriu del grup barceloní El Triangle i neta de Joan Oliver; Joaquim Castelló, actor, professor i membre de la FGATC; Enric Cervera, actor, dramaturg, impulsor de la revista teatral Entreacte i membre de L'ADB; Roger Peña, actor, director i doblador i fill de Montserrat Carulla; Frederic Roda, professor de l’Institut del Teatre, director i promotor i empresari teatral; Francesc Ventura, figura referent del teatre a Sabadell amb una trajectòria de més de 60 anys fent i promovent teatre.
De cara a edicions vinents el GGT impulsarà el Premi Literari de Monòlegs Breus Vila de Sant Feliu de Codines. L’objectiu és que la tria dels 12 millors monòlegs presentats entrin en concurs en la segona edició del Memorial Joan Gisbert. D’aquesta manera creació literària i teatre és fusionaran en una oferta inèdita fins ara a Catalunya.

VINCLES AMB SANT FELIU DE CODINES DELS QUE DONEN NOM ALS GUARDONS
JOAN GISBERT (Barcelona 1950 – Sant Feliu de Codines 2020)
Costa d’imaginar un home apassionat amb les pedres, els marbres, els granits i alhora apassionat amb el teatre. L’amateurisme té aquestes coses, que fa que congeniïn passions. Joan Gisbert va ser un apassionat de pedra picada, i mai millor dit: ferm i molt convençut de les pròpies idees. I ho va prodigar per diferents grups de teatre al llarg de 50 anys d’amateurisme fidel i generós i en més de 50 obres interpretades.
MONTSERRAT CARULLA (Barcelona 1930 – 2020)
Actriu catalana d’una dilatada trajectòria. Mai va perdre els seu referent del teatre amateur on ella va començar. A més de la seva faceta d’actriu teatral també va fer cinema, televisió, ràdio i doblatge. Durant uns anys va estiuejar a Sant Feliu de Codines.
JOAN CAPRI (Barcelona 1917 – 2020)
Fou un actor, humorista i monologuista català. La seva participació en obres de teatre i els monòlegs que va enregistrar el van convertir en un emblema de d’humor català. Amb una ironia amable però incisiva, va esdevenir una caricatura del català urbà mitjà que va fer riure diverses generacions. (Font Viquièdia). Joan Caprí va tenir casa d’estiueig a Sant Feliu de Codines.
JOAN OLIVER (Sabadell 1899 - Barcelona 1986)
Tot i que molts el tenen com a poeta amb el pseudònim de Pere Quart, Joan Oliver era també dramaturg. Ell mateix va arribar a confessar que “li hauria agradat ser el Moliere català, modèstia a part..” si no hagués estat per la “Guerra d’Agressió”, com ell l’anomenava. De la seva ploma van néixer obres molt representades i emblemàtiques, tant en el món professional com en l’amateur. També va formar par de la comunitat Santfeliuenca com a estiuejant.
GAIETÀ CANET (TANET)
Gran promotor i impulsor del teatre a Sant Feliu de Codines. Amb el grup Deixalles ha creat una tradició teatral que va més enllà de l’exhibició escènica, promovent la participació del infants i la promoció del teatre a través de concursos i difusió dels seus muntatges.

Actualment...

       Mostra Infantil 2022 botonet

                     

Propers actes

25
/09
Una nit, sis dones, el vigilant i un conflicte laboral, seran el moment i l'espai adient per fer aflorar enveges, pors, ribalitats, passions...S'enfrontaran el co...

25
/09
El disc de La dama de (des)honor, un dels meus espectacles de Broadway preferits. Música de Julie Gable i lletres de Sidney Stein!Deixeu...

25
/09
A càrrec del grup Tequatre, de Figueres. Preu: 6,00 € Venda d'entrades a la taquilla 1/2 hora abans de l'espectacle. @EnsAssoc#EnsAssoc...

25
/09
Lapònia és una comèdia sobre les mentides, il·lusions, estereotips i tòpics cultural...

25
/09
Carolina i Elisenda Forcada, son dues germanes que porten molt de temps sense veure’s.

Veure tots els actes


AITA LOGO